Skattedirektoratet tar feil

Skattedirektoratet tar feil

Befalsorganisasjonene har i samarbeid engasjert adv. Einar Harboe om å gjøre en vurdering av Skattedirektoratets (SKD) skriv vedrørende skatt for tjenestegjørende i NATOs faste struktur, en jobb som nå er fullført. Illustrasjonsfoto: Forsvaret
Publisert: 12.03.02
Befalsorganisasjonene har i samarbeid engasjert adv. Einar Harboe om å gjøre en vurdering av Skattedirektoratets (SKD) skriv vedrørende skatt for tjenestegjørende i NATOs faste struktur, en jobb som nå er fullført.

Ikke overraskende er adv. Harboes vurdering at SKD ikke har forholdt seg hverken til de reelle forhold rundt NATOs organisering eller langvarig skattepraksis. Dette er på ingen måte overraskende for befalsorganisasjonene, som har fulgt den prinsipielle siden av skattesaken nøye. De endringene som skattemyndighetene har gjort i likningspraksis er ikke hjemlet i virkeligheten, og det ser ut til at det råder forvirring om NATOs organisering og oppgaver innenfor skattemyndighetene.

Befalsorganisasjonene gjør nå denne vurderingen tilgjengelig for sine medlemmer, slik at denne kan følge med klage på likningen. Etter det organisasjonene har grunn til å tro, vil SKDs skriv danne grunnlag for at de mange klagesakene til Skateklagenemnda kan behandles, og der vil den juridiske vurderingen utført av adv. Harboe utvilsomt være et viktig bidrag til å belyse sakens faktum. Som tidligere er dokumentet finansiert av medlemmenes kontingent, og kan fritt benyttes i den enkeltes skattesak.

Befalsorganisasjonene kan ikke akseptere skattemyndighetenes prinsipielle tilnærming til NATOs faste struktur og vil benytte den juridiske vurderingen opp mot regjeringen og Stortinget for å forsøke å rette opp situasjonen.

(tekst: Rolf J Lerdal, bfo)

Les hele vurderingen her

Forrige        629 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N