FRP Landsmøte

Solid vedtak av FRP Landsmøte

Fremskrittspartiet (FRP) gjennomførte landsmøte sist helg. Landsmøtet gjorde et vedtak om forsvaret, som sier at Forsvarsbudsjett bør øke mot 2 % av BNP snarest, og senest innen 2024. Noe som er i tråd med NATO enigheten fra Wales 2014
Publisert: 16.04.25
Fremskrittspartiet gjennomførte sist helg landsmøtet i partiet. Det var i forkant knyttet spenning til hva det andre regjeringspartiet ville vedta, etter Høyres vedtak for 14 dager siden. Det var på forhånd ventet stort engasjement fra de ulike fylkespartiene.
 
FRP Landsmøtets vedtak knyttet til Forsvaret ble meget solid. Forsvarsbudsjettet skal økes snarest opp til NATO-målsetningen, og senest innen 2024. Noe som er i tråd med NATO enigheten fra Wales 2014.

Norges Offisersforbund forventer nå at Regjeringen følger opp vedtakene både i FRP og Høyre, og legger frem en langtidsplan for Forsvaret som baserer seg på en økonomisk bane som faktisk nærmer seg NATO-målsetningen, og ikke underveis, øker avstanden til denne. Vi vil minne om at selv FSJ fagmilitære råd (FMR) i slutten av planperioden (2016-2035) ender opp på 1,1-1,2 prosent av BNP, ned fra dagens 1,5. Vi forventer også at Regjeringen nå nøye re vurderer alle kutt forslag som har vært vurdert, samtidig som man kommer med forslag som vil øke vår operative evne. De første tiltakene må komme i forslag til revidert statsbudsjett i mai 2016.
Forrige        84 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N