Sterke skildringer fra internasjonal tjeneste

Sterke skildringer fra internasjonal tjeneste

Kadett Helene Hilmarsen leverte på dag 2 av Forsvarets Veterankonferanse en sterk og gripende historie om opplevelser under og etter deployeringen hennes til Afghanistan i 2010.
Publisert: 15.10.14
- Helene skal ha en stor takk for at hun deler sin personlige historie og med det bidrar til å løfte hele Veterankonferansen, sier Kristian Espenes, områdetillitsvalgt for NOF i Midt-Norge.

Senere samme dag fikk konferansen høre en historie fra Helenes far, politimann Geir Hilmarsen, med tittelen "Bosnia - store kontraster for en småbarnsfar".

- Geir Hilmarsen var tydelig preget og rørt som pappa etter å ha hørt sin datters fortelling, forteller Espenes.

- Som veteran fra både Forsvaret og Politiet gir Hilmarsen med sin fortelling viktige perspektiver på veteranarbeidet som man må ta med seg videre i dette viktige arbeidet både i og utenfor Forsvaret.


Geir Hilmarsen forteller fra sin tjeneste i Bosnia i 1994. Foto: Kristian Espenes

- Familien Hilmarsen har levert til toppkarakter og foredragene er, hvis vi skal bedømme ut fra responsen fra salen, blant de som har gjort sterkest inntrykk på konferansen så langt.

Det var ikke bare familien Hilmarsen som leverte sterke bidrag på Veterankonferansens andre dag. Vi må også trekke frem tidligere forsvarsansatt løytnant Asbjørn Grandes skildringer fra flere kontingenter i tjeneste for Norge, og dagens avslutningsforedrag fra major Marius Karlsen med tittelen "Med tomme bombeoppheng hjem fra Libya".

- Vi setter særdeles stor pris på det bidraget disse veteranene har gitt for Norge, og at de vil dele historiene med oss til hjelp og inspirasjon for mange veteraner og hjelpeapparatet rundt disse, avslutter Espenes.

I morgen på konferansens avslutningsdag får vi blant annet høre fra forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen, som også skal dele ut den prestisjetunge veteranprisen.
Forrige        373 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå