Krigsmedaljen, st.Olavsmedaljen forsvaret departementet væpnet konflikt

Utvidet anerkjennelse

Kongen i statsråd har besluttet at St. Olavsmedaljen med ekegren og Krigsmedaljen også kan tildeles for innsats i væpnet konflikt som Norge er eller blir engasjert i.
Publisert: 2010.12.13
FD melder at: Kongen i statsråd har besluttet at St. Olavsmedaljen med ekegren og Krigsmedaljen også kan tildeles for innsats i væpnet konflikt som Norge er eller blir engasjert i.


NOF etterlyser medaljene
I 2007 innstilte tidligere Forsvarssjef Sverre Diesen nå avdøde Trond André Bolle til krigskorset for sin innsats i Afghanistan i 2005. Sommeren 2009 besluttet kongen i statsråd å gjeninnføre tidelingen av krigskorset. Selve utdelingen er det ingen som har sett noe til.  
2. juli i 2010 sendte departementet en pressemelding hvor det skrives at: man tar sikte på å ha dette på plass i løpet av kort tid, hva som er kort tid for departementet gjenstår og se.

-Veldig bra at denne åpningen er gitt, noe som viser at vi får politisk aksept  for at soldatene på bakken befinner seg i krig sier Fristilttillitsvalgt i nof Jean-Bober Rooseboom De Vries til nof.no  

Les hele artikkelen hos regjeringen.no her

Forrige        1047 av 1379        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N