Velkommen ombord på en seiltur helt utenom det vanlige!
Ekspedisjonsbåten som skal frakte NOFerne til og fra Svalbard. Foto: Robin Dale Oen.

Velkommen ombord på en seiltur helt utenom det vanlige!

Vil du som NOF-medlem bli med på tur til en av de mest eksotiske plassene på jord?
Publisert: 2017.06.19
Markus Källvik (tekst)
Robin Dale Oen (37) er nytilsatt som NOFs FRITV Vestlandet etter mange år som offiser i Sjøforsvaret. Han har blitt kjent gjennom sin karriere som toppidrettsutøver og senere som etablerer av stiftelsen The Dale Oen Experience.

- Mitt mantra hva gjelder medlemspleie er å bygge team rundt turer, eventer og ekspedisjoner for våre medlemmer, og gjennom disse arrangemnetene tilrettelegge for opplevelser som medlemmene forhåpentligvis vil sette stor pris på, sier den utadvendte Øygardingen.

Vinteren 2013 gikk NOF-historiens første skievent av stabelen. Dette har utviklet seg til å bli en suksess som har skapt grobunn for å arrangere en årlig skitur og årlig sykkeltur.

- Med Robin og hans nettverk vil vi ha muligheten til å arrangere helt unike turer for våre medlemmer. Han vil skape arenaer for medlemmene der de kan oppleve noe helt utenom det vanlige. De gode tilbakemeldingene fra tidligere turer har gitt oss inspirasjon til å videreutvikle konseptet om NOF-eventer, sier stabssjef i NOF Jan-Tore Simonsen.

I første omgang inviterer Robin ti NOF-medlemmer til en eksklusiv reise til og rundt Svalbard - med seilbåt!

- På denne turen vil du få muligheten til å se og oppleve Svalbard som få har gjort før deg. Med seilbåten som transportmiddel får vi opplevd naturen og dyrelivet på en elegant måte. Vi skal få vind i seilene, saltvann i håret og oppleve masse underveis, fortsetter han.

Artikkel fortsetter under bildet.

Robin Dale Oen under Expedition Amundsen i 2013. Foto: Markus Källvik

- På denne turen seiler vi fra Tromsø, og lengden på turen er syv døgn. Her vil du se øygruppen fra en side du neppe har opplevd før. Det vil si at selv om du har vært på Svalbard tidligere vil denne turen gi deg så mange, nye spennende opplevelser at det er verdt en ny tur til øyriket. Er det første gang på 78 grader nord vil du få et møte med Arktis som du ikke trodde var mulig, dette blir rått! Med seilbåten når vi flere lite besøkte havner, og drar innom steder du kanskje bare har lest om i gamle ekspedisjonsberetninger, avslutter han.

I løpet av turens 750 nautiske mil er det store muligheter for å se isbjørn, hval, sel og et yrende fugleliv. Det vil bli et unikt møte med det vakre, ubebodde, Arktiske landskapet.

Forskningsskipet er en 50 fot stor aluminiumsbåt, designet for arktiske ekspedisjoner med den nyeste teknologien innen nautikk og marin forskning. Dette er en romslig båt med fem lugarer, som vil ta mannskapet trygt gjennom Arktiske farvann. De to skipperne vil inkludere alle i seilingen underveis. Det vil stort sett bli seiling hele døgnet, og deltakerne vil bli inndelt i vaktlag. Dette er en ypperlig arena for de som ønsker å få en grundig innføring i seiling og navigering.

Er du klar for sommerens store polareventyr?!

Ekspedisjonsskipet skal drive forskning på Svalbard i perioden 8. – 25. august. NOF skal altså frakte skipet til og fra, og det vil derfor bli satt opp to turer som våre medlemmer kan bli med på.

Medbrakt ombord i båten vil det også være kajakker og dykkerutstyr for de som er interessert i å utforske på egenhånd.

Reisedetaljer tur 1 (Tromsø – Svalbard)
Avreise fra Tromsø med seilbåt: 27 juli
Ankomst Svalbard med seilbåt: 6 august
Hjemreise med fly fra Svalbard: 7 august
Frist for påmelding: 5. juli

Reisedetaljer tur 2 (Svalbard – Vadsø)
Avreise Svalbard med seilbåt: 28. august
Ankomst Vadsø med seilbåt: 4. september
Hjemreise med fly fra Kirkenes/Vardø: 5. september
Frist for påmelding: 18. august

Kostnader den enkelte må betale:
Egenandel for seilasen på 1500,-
Tur 1: Transport til Tromsø og hjemturen med fly fra Svalbard.
Tur 2: Fly til Svalbard og hjemturen fra Kirkenes/Vardø.

Det stilles ingen krav til tidligere seileferdigheter.


Påmelding:

Send din påmelding til Markus Källvik på mka@nof.no
- Navn
- Adresse
- Telefonnummer
- Avdeling
- Nærmeste pårørende

Mer info sendes til den enkelte etter påmeldingsfristen.

Dette blir episk! Hiv deg med - ship o`hoi:)
Forrige        148 av 1280        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2019
Webutvikling av:A2N