Vil ikke klare å løse oppdrag

Vil ikke klare å løse oppdrag

- Uten økende satsing på Forsvaret vil enkelte oppdrag ikke kunne løses godt nok, sier Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen i sin årlige statusframlegging av Forsvaret i Oslo Militære Samfund (OMS).
Publisert: 15.01.12
Omtrent 180 mennesker var til stede under kveldens foredrag i OMS. Mange var spente på Forsvarssjefens budskap, og om han ville legge fakta på bordet.

Slik det bruker å være når Forsvarssjefen holder denne talen, ble det noe høytsvevende – og det er fult forståelig at han ikke kan gå i dybden på alt. Men det som var positivt, var at Forsvarssjefen åpenhjertet snakket om utfordringene vedrørende manglende økonomi for å opprettholde trening og øving – parallelt med nye investeringer.

Han poengterte eksempelvis at utfordringene med jagerflyene våre har kostet så mye penger at det har vært nødvendig å gjøre harde prioriteringer ved å omdisponere midler - for å kunne opprettholde nødvendig aktivitet. Det finnes altså særdeles lite handlingsrom for Forsvarssjefen.

Som han svarte på et spørsmål vedrørende hans handlingsrom på kort sikt:
- Jeg kan omdisponere midler for å holde aktiviteten i gang, men dette vil gå utover enkelte avdelinger. Utover det må jeg forholde meg til de rammene som ligger til grunn.

Han trekker videre fram problemstillingen hvorvidt det skal prioriteres i dybde eller bredde.
Det er ikke tvil om at Admiral Haakon Bruun-Hanssen ønsker det beste for Forsvaret – det gir han soleklart uttrykk for, men han sliter der pengene kommer til kort. Og det er ingen hemmelighet at Forsvarsbudsjettet er for lite med tanke på den aktiviteten og de utfordringene som ligger til grunn. Det er et stadig økende trykk fra NATO vedrørende internasjonale operasjoner, samtidig som vi ser nødvendigheten av et territorialforsvar.

Kort oppsummert leverte Forsvarssjefen en meget god tale i Oslo Militære Samfund.

Her kan du lese hele Forsvarssjefens tale.
Forrige        438 av 1605        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå