Befalets låneordning avvikles

Befalets låneordning avvikles

Av Bente L Henriksen

Befalets låneordning og rådgivertjenesten er nedlagt. NOF mener dette er uheldig for ivaretakelse av forsvarets personell.
Publisert: 16.07.05


Forsvarsstaben har gitt i oppdrag å avvikle Befalets låneordninger. Forsvarets tre avtaler med DNB blir rammet av avviklingen: Forsvarets personallånsavtale, Befalets låneordning del I og Befalets låneordning del II.
 
Lån i Befalets låneordning løper ut 2016 med rentestønad fra Forsvaret. Deretter vil renteendringer følge DNBs ordinære renteutvikling. Spesielt de med lån uten pant i bolig (Befalets låneordning del II) vil merke renteendring fra 1. jan 2017 da tilsvarende usikrede lån i DNB er på ca 16%. Alle som har mulighet bør derfor refinansiere sine usikrede lån for å unngå høy rente. 

30.juni hadde Styret i Befalets låneordning sitt siste møte. Styret har bestått av representanter fra organisasjonene og representanter fra Forsvarets bolig- og velferdstjeneste. Et samlet styre synes det var vemodig at låneordningene som har hjulpet så mange over så mange år, nå blir borte. Ordningene har eksistert i 40 år til det beste for personellet.
 
Norges Offisersforbund synes det er beklagelig at låneordningen nå avvikles. Dette vil gjøre det vanskeligere for den enkelte å etablere seg, spesielt med tanke på at Forsvaret bestemmer hvor personellet skal tjenestegjøre. Dette vil gjøre det mer utfordrende med innføring av den nye militærordningen. 
 
Du finner mer informasjon i siste FBOT-nytt på Forsvarets intranett hvor fagansvarlig for lån og rådgivning takker for seg. 
Forrige        64 av 1380        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2020
Webutvikling av:A2N