Gratulerer med dagen!
Hans Majestets Kongens Garde
Norges offisers- og spesialistforbund ønsker alle en flott nasjonaldag! En spesiell takk går til alle dere som er i tjeneste og på vakt, både hjemme og ute!
Publisert: 2021.05.17
Torbjørn Liestøl
 Også i år blir 17. mai en feiring utenom det vanlige.   Midt i pandemi og smittevern så er det allikevel viktig   å ta seg tid til å feire. Samtidig er det viktig å minne   oss selv på at vi har kommet oss styrket igjennom   kriser og krig tidligere. Anbefaler alle å sette seg ned   å høre på Kong Haakons tale på 17. mai 1945. Den   er det ikke mange som gjør etter han!


''Her er London. Vi sender våre hilsninger til alle landsmenn hjemme, på havet og i fremmede land. Denne siste 17. mai på fremmed jord, samles alle våre tanker i kjærligheten til det landet som har lekt i drømmen vår, år etter år''. Slik åpner NRKs Hartvig Kiran festsendingen fra   London 17. mai 1945. Norge feirer nasjonaldagen for     første gang etter 2. verdenskrigs slutt. Kong Haakon og   statsminister Nygaardsvold holder taler, og prinsesse   Ragnhild, prinsesse Astrid og prins Harald hilser til alle   barn i Norge.

Kongens tale 17. mai 1945
Forrige        136 av 1619        Neste
loader
Norges offisers- og spesialistforbund 2021
Nettsiden er utviklet av: A2N Digitalbyrå